Skip to main content

Groep 7

Herdenking op 's Heerenloo

Op donderdag 21 juni hield groep 7 een herdenking bij het oorlogsmonument op 's Heerenloo in het kader van 'Adopteer een monument'. Dit is een project van 'Stichting 4 en 5 mei'. De kinderen hebben eerst achtergrondinformatie gezocht over het monument. Ook hebben ze de herdenking deels zelf vorm gegeven. Het was heel mooi, vooral omdat alle kinderen zo respectvol waren en ook omdat de opa van Fae een spannend verhaal over de oorlog vertelde. We kregen als bedankje van 's Heerenloo nog een ijsje en koffie (voor de meegekomen ouders en opa en oma) in 't Theehuis', dat was een prettige afsluiting van een bijzondere middag. De kinderen konden ondertussen nog even lekker 'los' in de speeltuin...

Klik op deze link voor de video

 

 

 
 
 
 

Adopteert een monument

In het kader van 4 en 5 mei en het herdenken van oorlogsslachtoffers, heeft groep 7 een monument 'geadopteerd'. Het is een monument op 's Heerenloo. De kinderen hebben er onderzoek naar gedaan en een presentatie over gehouden. Ook hopen we nog een echte herdenking te houden bij het monument.

 
 

Rijmrockers in groep 7 en 8

Op donderdag 29 maart waren de rijmrockers in groep 7 en 8. Samen met groep 8 van de Cantharel werd in 1 ochtend een spectaculaire, zelfbedachte en grotendeels zelf gemaakte clip opgenomen. Wat was het een geweldige, verrassende ochtend!!! 

 
 
 

Debat in groep 7

Op ma 11/12 vond er in groep 7 een heus debat plaats over de Kindervredesprijs. Er werden bij de verschillende stellingen goede voor- en tegenargumenten aangedragen. En dat met maar 15 seconden spreektijd! Dit alles vond plaats als opdracht bij de begrijpend leesmethode 'Nieuwsbegrip'.

 

Groep 7 verandert in een Engels restaurant!

Nadat de kinderen een Engelse menukaart hadden gemaakt, toverden we de klas om tot denkbeeldig restaurant en leerden ze: How to order food and how to be a waiter.....

 

Schoolontbijt

Ook in groep 7 was het schoolontbijt een succes. Lekker, gezond én gezellig! 

 

Volleybal les

Op vrijdag 10 november had groep 7 de eerste van 3 volleybal lessen die buurtsportcoach Jan v.d. Bosch geeft. En wat.ging het al goed!!!

 

Expeditie Micro:bit

Groep 7 doet mee aan Expeditie micro:bit. Het is een te gek avontuur voor leerlingen in het basisonderwijs. 

De Margrietschool heeft 20 Digi-klooikoffers met daarin 20 micro:bits cadeau gekregen! In oktober starten alle 474 scholen aan expeditie micro:bit en groep 7 van de Margriet is er daar één van. De leerlingen volgen een aantal hele toffe lessen om spelenderwijs te leren programmeren met de micro:bit. 

In het begin was het een kwestie van wennen en uitproberen, maar toen eenmaal de eerst codes gelukt waren. Werd het enthousiasme steeds groter! Er gingen lampjes branden en knipperen, de microbit reageerde op beweging en kon zelf een liedje afspelen. De kinderen zijn zo enthousiast! Dat smaakt naar meer...

Klikt u hier voor de filmpjes:

Film 1
Film 2
Film 3

 

Bibbers in je buik

Dat is het thema van de christelijke kinderboekenweek waar wij als school bij aansluiten. Groep 7 kreeg de volgende knutselopdracht: knutsel of teken een plek/schuilplaats waar jij je veilig voelt als je bang bent.... De resultaten zijn erg leuk geworden! Verschillende kinderen maakten een bed of een slaapkamer, Dian maakte haar bureau na, waar ze onder schuilt en Julia voelt zich veilig in de woonkamer in het hoekje van de bank met de hond in de buurt...

 

Fietsenkeuring

Groep 7 beet 26 september het spits af bij de jaarlijkse fietsenkeuring. Onder andere werden de remmen banden & verlichting gecontroleerd. Heel belangrijk nu het weer steeds vroeger donker wordt. De meeste kwamen goed door de keuring. Bij andere waren er nog kleine aandachtspuntjes. De herkeuring is op dinsdag 10 oktober.

 

Visafslag Harderwijk

In verband met een onderwerp van Topondernemers over visserij, zijn groep 7 en 8 vandaag naar de Vischafslag in Harderwijk geweest. Dat was heel interessant en leerzaam.

 

Streetwise groep 7

De kinderen van groep 7 hebben meegedaan aan het onderdeel 'Trapvaardig'. Na het theoriegedeelte mochten de kinderen naar buiten om een parcours af te leggen met de fiets; rondjes fietsen, over randen rijden, voorsorteren, hand uitsteken, slalommen, en de remproef. In het begin was het even wennen, maar het ging steeds beter. Aan het einde mochten ze ook nog een keer het parcours afleggen op een elektrische step. Dat viel helemaal in de smaak!

Klik op onderstaande links voor de video's.

Video 1
Video 2
Video 3
Video 4
Video 5

 

 

 

Complimentenspel & Wie of Wat ben ik?

Met Kiva hebben we twee leuke spellen gedaan. Geef de ander een compliment en schrijft het op de post-it! Het andere spel was 'Wie of wat ben ik?

 

Groep 7 maakt Ermelo scho(o)n(er)!

14 En 15 september stonden in het teken van Ermelo Schoon bij groep 7. Op 15 september was de landelijke 'Keep it clean day'. Op 14 september was Dos Winkel (een autoriteit op het gebied van oceaanbescherming) in onze klas, hij vertelde hoe erg het gesteld is met de oceanen. Dit komt door al het afval dat wij in de natuur gooien. 

Op 15 september was boswachter Henk-Jan Zwart in de klas om de aftrap te geven voor de afvalopruimactie. Dit ging gepaard met lawaai door onze eigen van afval gemaakte instrumenten. Het was wel schrikken om te zien hoeveel zwerfafval er te vinden was in de straten rondom de school....

Klik hier voor het filmpje van de gemaakte instrumenten!

 

Groepsvorming

Na de vakantie besteden we extra tijd aan de groepsvorming. Daar horen ook spelletjes bij. Deze keer hebben we een ganzenbord spel gedaan om elkaar beter te leren kennen.