Skip to main content

Groep 6

Rots en water 31 januari

Als eerst gingen we een opdracht doen dat we vaker hebben gedaan, je gaat eerst naar voren en dan naar achteren laten vallen. Als tweede ging jan op iemand aflopen heel stoer en kwam heel dicht bij en toen moest die gene stop zeggen. En toen moesten we dat in tweetallen doen. Als derde legte Hannie een papier neer en daar stond op Ik kan nee/stop zeggen en toen moesten we ergens gaan staan op een lijn hoe goed we nee kunnen zeggen. 

Toen moesten we in een kring gaan staan en Jan ging lopen op 3 manieren verdrietig stoer en normaal en stoer was best wel eng want hij kwam best wel dicht bij je. En toen mochten we lopen hoe Jan ook liep en daarna zeggen hoe het voelt eerst verdrietig daarna stoer en als laatste normaal. Toen waren we klaar met les 3. 
GEMAAKT DOOR: VEERLE EN SANNE 

Rots en water 24 januari

Rots en water is heel verschillend daar kregen we een les over. Van Jan en Hannie we vertellen nu hoe het veder ging. We deden een mierenspel nu leggen we het spel uit: Er is 1 tikker die mensen tikt. Als je getikt ben dan ga je op de grond liggen. En dan moeten vier mensen je omhoog tillen en op het dichtbij zijnde matje tillen. En we deden ook nog afleiden door met een pluim op je lijf te bewegen. Dit een soort van wipe out. Want de meester ging met een pittenzak onder je benen door en dan moest je gaan springen als ie bij jou komt. Veder hadden we geen spellen meer. 

bron : Lara van Heuvelen en Marlou Bal

 

Rots en water

Groep 6 krijgt sinds 17 januari trainingen van Rots en Water. Twee externe deskundigen gaan elke woensdag met de kinderen naar het speellokaal op de Margrietschool. Tijdens de veelzijdige training wordt veel aandacht besteed aan het groep-zijn. Daarnaast leren kinderen ook juist dat je niet altijd bij de groep hoeft te horen of gewoon NEE kunt zeggen als je iets niet wil.De training duurt 10 weken. Elke week is op deze pagina een verslag van kinderen en een aantal foto's te zien. 

Rots en water 1

Op 17 januari 2018 was er rots en water voor groep6.  Groep 6 moest allemaal leuke dingen doen. Zoals andere vertrouwensoefening en hoe je een rots moet zijn en hoe je water moest zijn.


Water is dat je rustig bent en dat je luistert naar anderen. De vertrouwens oefeningen waren erg leuk. De kinderen moesten 5 dingen doen. Ze moesten elkaar opvangen, ze moesten een blad invullen, op iemand leunen en ze moesten ook kijk wat er bij rots hoort en wat er bij water hoort. 
Jesper en Casey

 
 

Schoolontbijt

Op 9 november was het nationale schoolontbijt. Gezond ontbijten is geen kunst was het thema wat centraal stond. Het was hartstikke gezellig, maar vooral heerlijk!