Skip to main content

Groep 2

 
 

Koningsdag

Koningsdag 2018 was dit jaar een zonovergoten feest!
Wat was het gezellig op ons eigen plein!

 

Schoolreisje

De kinderen van groep 1 en 2 zijn op schoolreis naar Speel- en Beleefboerderij "De Roosendaal" in Putten. Wat ziet dat er gezellig uit!

 
 
 

Schrijven

Elke  vrijdag gaan de kinderen van groep 2 schrijven. Wij oefenen om:

  • goed rechtop te zitten.
  • het potlood goed vast te houden.
  • je ene hand het potlood en je andere hand op je schrift te houden.
  • te schrijven van links naar rechts.

Alle kinderen doen goed hun best en vinden het super leuk!

 

Huizen en getallen

Groep 2 maakt huizen en oefent met de getallen rij tot 20. Er zijn huizen met blokjes gebouwd, huizen geschilderd, huizen gevouwen en van een doos hebben de kinderen een huisje gemaakt. Op de computer waren spelletjes van Bas waar de schilder in het huis aan het werk was.

Ook hebben we samen een uitstapje gemaakt naar de Driesten. Daar zagen we dat huizen wel op een heel speciale manier nummers hebben; steeds wordt er een cijfer overgeslagen. Toen we dat allemaal goed bekeken hadden hebben we daar nog heerlijk gespeeld.

In de klas hebben wij zelf de huizen ook nummers gegeven zoals we hebben gezien op de Driesten. Op de foto's kun je zien dat dat best moeilijk is. Zeker als de juf je een huisnummer geeft precies midden in de huizenrij. Gelukkig kunnen de kinderen dat samen prima oplossen! 

 

Techniekmiddag

Op deze dinsdagmiddag hadden we op de Margrietschool onze Techniekmiddag. Ook in groep 2 waren alle kinderen druk bezig met ontdekken, uitvinden en onderzoeken met allerlei techniekopdrachten. Zo hadden we een opdracht met magneten, spiegelen, een opdracht over zwaartekracht, bouwen met Knexx en ander constructiemateriaal en een opdracht met papier dat water opzuigt.

En wat hadden we top-ouders die de groepjes begeleidden! Nogmaals bedankt mama van Matthias, Sarah Jane, Hannah en Mick… De kinderen hebben veel van jullie geleerd!

 
 

Ijsvogel

De kinderen van groep 2 gaan in kleine groepjes, ongeveer om de 2 weken, gymmen met de “opa’s en oma’s” van de IJsvogel. Dit is zowel voor de kinderen als voor de ouderen erg leuk! Op de foto’s zijn Matthias, Anna en Tessa te zien. Wat fijn dat Marloes (moeder van Vin) en mevr. Ligtermoet (oma van Lina-Marie) elke keer deze groepjes kinderen begeleiden!

 

 

Sinterklaasfeest

Sinterklaas en zijn Pieten Hatsefrats en Pierewiet waren bij ons op school! Eerst moest Sinterklaas nog afrijden voor zijn rijexamen. Gelukkig heeft hij zijn rijbewijs behaald!Even later kwam hij bij ons in groep 2. Alle kinderen mochten even bij hem en de Pieten komen. Tussendoor zongen we liedjes en deden we spelletjes en dansten we. De kinderen kregen een prachtig cadeau. Ook was er drinken en taaitaai, van de OC.’s Middags hebben we lekker gespeeld en Pietengym gedaan! Alle kinderen ontvingen een heus Pietendiploma.

 

Meten met een centimeter

In groepjes gaan de kinderen meten met een centimeter. Ronde dingen maar ook de tafel en de muur. Iedereen is er druk mee: meten en het dan ook opschrijven.

 

vertelkastje

Groep 2 krijgt bezoek van mevrouw Wilma van de bibliotheek.Ze verteld een verhaal over een krokodil. Daarbij maakte ze gebruik van een vertelkastje. Het Japanse woord voor vertelkastje is: kamishibai.Zouden de kinderen dit kunnen onthouden??

 

Op reis met Mozart...

Wat hebben de kinderen van groep 1 en 2 genoten van de voorstelling "Met Mozart op reis". Het was een leuke voorstelling met echte muzikanten en een mevrouw die de zus van Mozart speelde. Samen met de kinderen gingen we op een muzikale reis en iedereen mocht mee!

 

Nieuws uit groep 2

Hoera, wij zijn groep 2! We maken werkjes, zitten in de kring, spelen buiten en leren en beleven van alles. Kijkt u maar naar de foto’s.