Skip to main content
 
 

Nieuwe shirtjes

Mocht u nu vanmiddag op het sportveld tijdens het korfballen zoeken naar de kinderen van de Margriet? Even opletten, want de kinderen zien er in de nieuwe sportshirts en broeken die we konden aanschaffen van het pleinfeestgeld wel héél anders en mooi uit! Wat een prachtige outfit, daar kunnen we mee voor de dag komen! Komt u ook even kijken?

 
 

Margrietschool klimt tegen MS

Op vrijdag 23 februari klommen de leerlingen van de Margrietschool via een opblaasbare ‘berg’ naar het plafond van Sportcentrum Calluna. Het was de bekroning van twee weken lang geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS).

Met hun klim steunen zij de leden van team Meesterlijk Sterk, die op 10 juni 2018 ook zelf in actie zullen komen. In het kader van het sportieve evenement Klimmen tegen MS trotseren zij te fiets 1, 2 of 3 keer de Mont Ventoux.

Het was het tweede jaar op rij dat het team de samenwerking aanging met een Ermelose basisschool. Vorig jaar mei beklommen de Ireneschool en Klokbeker al eenzelfde berg op hun schoolplein. Nu de actie iets vroeger in het jaar viel, werd uitgeweken naar Sportcentrum Calluna. In plaats van een strijd met de elementen (het regende vorig jaar), waren nu alle ogen gericht op het plafond van de gymzaal. Vol enthousiasme klommen de leerlingen 1, 2, 3 keer óf vaker naar de top.

Maar niet alleen op vrijdagochtend, ook in de weken ervoor kwamen ze in beweging tegen MS. Samen haalden de leerlingen maar liefst € 1200 op, dat zal worden besteed aan onderzoek naar deze grillige ziekte van het zenuwstelsel. Team Meesterlijk Sterk wil bij dezen graag alle sponsoren, ouders, leerkrachten en bovenal alle leerlingen die hebben bijgedragen ontzettend bedanken voor hun inzet.

Meer weten, of team Meesterlijk Sterk net als de Margrietschool steunen in hun strijd tegen MS? Ga naar: https://deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/meesterlijk-sterk-fr

 

Winterfeest op de Margriet!

De kinderen hebben vandaag genoten van een geweldig winterfeest , in het kader van de Olymische Spelen, waaraan het weer wel heel goed heeft meegewerkt.

We zijn begonnen met een heerlijke lunch. Een goede bodem om te sporten.

De gemixte groepen bestonden uit kinderen uit de groepen 1 t/m 6. De kinderen uit groep 7 waren groepsleiders en de kinderen uit groep 8 de spelbegeleiders. En wat hebben die bovenbouwers dat goed opgepakt, ze hadden oog voor alle kinderen.

We zijn druk aan het sporten geweest; ijhockey, schaatsen, biathlon, bobsleen, skeleton....het waren echt de Olympische Spelen! Aan het eind van de spelen werden de prijzen (mooie bekers!) uitgereikt aan de winnaars. We hebben de huldiging afgesloten met het Wilhelmus.

Het was een geweldige middag waarbij alle eer van de organisatie naar de OC gaat. Namens ons allen; heel hartelijk dank voor de fijne middag! 

 

Zonnig Winterfeest!

Op donderdag 22 februari jl. hadden we het Winterfeest op school. Wat was het een gezellig, zonnig feest! Met dank aan juf Hermien, juf Rachel, de ouders van de OC en groep 8! We hebben genoten van de leuke spelletjes en de heerlijke lunch!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Schoolontbijt

Vandaag hebben we genoten van een heerlijk schoolontbijt. Wat een lekkere dingen zaten er in de verrassingsdoos: komkommer, kaas, appelstroop, crackers, yoghurt, muesli....en natuurlijk lekkere broodjes en bolletjes! Groep 4-5 heeft samen met de burgemeester op het gemeentehuis ontbeten, dat was natuurlijk wel heel bijzonder!

 
 

Herfstfeest


Donderdag 12 oktober hadden we het jaarlijkse herfstfeest met de hele school  in het 'Indianenbos'. De kinderen konden daar heerlijk spelen en er was natuurlijk ook tijd voor educatieve activiteiten. De juf werd er regelmatig bijgeslepen als de kinderen een prachtige paddestoel hadden gevonden of een pracht van een dikke pad. Erg leuk! De kinderen gingen in groepjes aan de slag met de opdracht 'bouw een huisje voor. ..' En dat mochten ze zelf bepalen. De creativiteit en het bouwkundig inzicht werden aangesproken en ook de kunst om te overleggen een samen te werken. Tussen de middag kregen we allemaal friet, aangeboden door de familie Zweers. Dat was een geweldige verrassing! De oudercommissie zorgde voor koekjes, drinken en fruit. Het was een waar herfstfeest!